Opublikowano 20.09.2013
przez: peppermint91

Pieczona karkówka.

Smakuje mi
Składniki:
Sposób przygotowania:

Mięso obmywamy i osuszamy ręcznikami papierowymi.
Mięso posypujemy papryką oraz solą i pieprzem. Możemy również nabić śliwki w mięso ale ja je dodaje do sosu.
W garnku rozpuszczamy tłuszcz. Mięso kładziemy papryką w dół.
Gdy mięso się podpiecze, przewracamy na drugą stronę. Zmniejszamy ogień a gdy mięso juz bd miękkie wlewamy 1,5 szklanki wody.
W szklance rozprowadzamy mąkę oraz 150 ml wody. Gdy woda w garnku się zagotuje wlewamy mąkę z wodą. Mieszamy energicznie do momentu zagotowania. Wrzucamy śliwki. Pozostawiamy na małym ogniu jeszcze przez 10 min.

Smacznego!

Wybrane składniki:
komentarze (0)
Musisz być zalogowany, by komentować