Opublikowano 21.05.2012
przez: joanna43

Kieszonki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i warzywami

Smakuje mi
Składniki:
Sposób przygotowania:

Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na 1 łyżeczce masła. Dodajemy mięso mielone, sól, pieprz, oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem dusimy. Pieczarki myjemy i tniemy w plasterki dusimy na 1 łyżeczce masła na małym ogniu lekko soląc. Następnie ciasto francuskie kroimy na 3 części. Na każdej z nich układamy mięso mielone, pieczarki, 2 plastry pomidora, 2 plastry papryki. Wszystko razem ładnie zawijamy w cieście. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni ok. 15-20 min.

Wybrane składniki:
komentarze (0)
Musisz być zalogowany, by komentować